Infrastruktur og fællesskab

I Fonden for Socialt Ansvar er vi organiseret på en måde, som gør at vi er mest muligt effektive og kan fokusere på at gøre en forskel for udsatte mennesker i vores samfund. Samtidig er vidensdeling og fællesskab de bærende elementer i vores arbejde, og vi gør derfor en dyd ud af engagere os i flere aspekter af det frivillige sociale område på landsplan.

Franchise

Vi er en paraplyorganisation, og vi driver en række frivillige sociale indsatser. Vi er den samlende enhed, som bidrager til at små- og mellemstore organisationer kan vokse sig større og blive landsdækkende. Mindre organisationer, som er med til at svare på aktuelle samfundsproblemer, får mulighed for at franchisegøre deres idé og blive organiseret under Fonden for Socialt Ansvar og dermed flytte indsatsen op på næste niveau med et professionelt bagland, der kan sikre skalering, udvikling, fælles organisering og good governance.

Netværk for Socialt Ansvar

Netværk for Socialt Ansvar er et netværk for ledere af små og mellemstore frivillige sociale organisationer. Formålet med netværket er, at frivillige sociale organisationer opnår et større samarbejde og i højere grad kan have en offensiv rolle i forhold til politikere og andre beslutningstagere, den offentlige sektor og den private sektor.
Netværk for Socialt Ansvar skaber værdi gennem faglig sparring og kompetenceudvikling, giver mulighed for at drøfte fælles udfordringer og vidensdeling på kryds og tværs af organisationer i et fortroligt rum.
I Netværk for Socialt mener vi, at fællesskab blandt frivillige sociale organisationer gør os alle stærkere.

Bofællesskab

I Fonden for Socialt Ansvar driver vi et bofællesskab, hvor vi og andre frivillige sociale organisationer arbejder under samme tag.
Udover at vi kan spare penge på huslejen, så betyder det også, at vi kan tilbyde ydelser, som gør hverdagen nemmere for mindre organisationer. Vi deler mødelokaler, køkken/kantine, printer, kopimaskine og portomaskine – alt sammen noget, der er med til at gøre en arbejdsdag bedre.
Vi nyder godt af fællesskabet på flere niveauer, og vi samarbejder, har gode dialoger og synergier opstår. Og vi lægger stor vægt på, at vores bofællesskab skaber værdi på andre parametre end blot det praktiske ved at have en fælles adresse.

Frivilligrådet

Frivilligrådet er et statsligt råd, der uafhængigt rådgiver børne- og socialministeren samt Folketinget om den frivillige sektors rolle indsats i forhold til sociale udfordringer (Frivilligrådet). Frivilligrådet og dets medlemmer arbejder for at styrke frivillige og frivilligsektorens vilkår og betingelser.
Vores administrerende direktør Thit Aaris-Høeg blev i 2018 valgt ind i Frivilligrådet. Vi er stolte af og glade for at have en stemme i Frivilligrådet, så vi kan arbejde for at forbedre vilkårene for den frivillige sociale sektor på en større skala end vi er i stand til gennem vores Netværk for Socialt Ansvar eller Fonden for Socialt Ansvar.
Læs mere om Frivilligrådet.