Erhvervs- og Skoleguiderne

Erhvervs- og Skoleguiderne tilbyder mentorforløb til unge fra 10-17 år og fra 18-30 år. Unge, som gerne vil have en hjælpende hånd til at klare skolen og uddannelsen bedre og få mere struktur i tilværelsen og fokus på fremtiden.

Erhvervs- og Skoleguiderne er frivillige voksne fra lokale virksomheder, som har integritet og overskud til at engagere sig i et ungt menneske.

Formålet med mentorforløbet er at sikre, at de unge får den støtte, der skal til, for at de gennemfører folkeskolen og ungdomsuddannelse.

Erhvervs- og Skoleguiderne er frivillige voksne fra lokale virksomheder, som har integritet og overskud til at engagere sig i et ungt menneske. Formålet med mentorforløbet er at sikre, at de unge får den støtte, der skal til, for at de gennemfører folkeskolen og/eller ungdomsuddannelsen kommer videre i arbejde.

Vi retter vores indsats mod unge, som har potentialet og som gerne vil have en hjælpende hånd fra en lokal erhvervsguide til at klare skolen bedre og få mere struktur i tilværelsen og fokus på fremtiden.

Sådan gør vi: Vi samarbejder med skolerne og uddannelserne, som hjælper med at finde de unge, som kan have glæde af og behov for en Erhvervs- eller Skoleguide og et nyt perspektiv på deres skolegang. Vi finder de frivillige, lokale menorer, og matcher dem med de unge, der vælger at tage imod mentorordningen. Den unge og mentoren tilrettelægger sammen deres forløb og mødes løbende, typisk på Erhvervs- og Skoleguidens arbejdsplads.

Den enkelte Erhvervs- og Skoleguide gennemgår et mentorkursus og får redskaber, som gør det nemmere at gennemføre mentorforløbet med et positivt udbytte. Mentoren kan introducere den unge til en verden, hvor uddannelse og dygtiggørelse er nøglen til succes - og eventuelt være bindeled til foreningslivet og et fritidsjob.

Du kan læse meget mere om Erhvervs- og Skoleguiderne her.