Projektmedarbejder til Positive Læringsmiljøer i Familien

Kan du lide at facilitere og skabe forandring? Vil du være med til at forankre et frivilligt initiativ, der sætter fokus på, at familier i udsatte positioner kan skabe en endnu bedre hverdag med trivsel, tryghed og læring for deres børn? Har du kendskab til, og brænder for, det frivillige sociale område? Så er dette job måske noget for dig.  

Positive Læringsmiljøer i Familien arbejder for at styrke udsatte familiers muligheder for bedre at støtte op om deres børns trivsel og læring. Indsatsen skal udvikle en metode, hvor frivillige understøtter familien i at skabe et trygt hverdagsliv og læringsmiljø i hjemmet. Du skal bidrage til at forankre metoden, der tager udgangspunkt i et helhedsorienteret blik på familien. Gennem relationsarbejde og facilitering af familiegrupper er du med til at styrke familiens hverdag og forældrenes mulighed for at spille en aktiv rolle i forhold til børnenes trivsel og læring.  

Positive Læringsmiljøer i Familien er et metodeudviklingsprojekt, som vi lige nu udvikler og tester i københavnsområdet. Indsatsen støttes af Den A.P. Møllerske Støttefond – det sociale initiativ.  

Vi tilbyder  

Vi tilbyder en spændende stilling med udfordrende opgaver og masser af mulighed for at sætte din faglighed i spil og gøre en stor forskel for andre mennesker.  

Du skal kunne lide at have en bred portefølje af opgaver. Dog skal du særligt trives i rollen som facilitator både i forhold til familier og frivillige. Du skal bidrage til rekruttering og screening af familier, klæde de frivillige på til opgaven og indgå i dialog med eksterne aktører. Det er derfor vigtigt, at du er god til at skabe gode relationer til målgruppen og til at samarbejde med flere forskellige samarbejdspartnere.  

Stillingen passer til dig, der kan lide at tage initiativ, og som både sætter pris på at samarbejde tæt med kollegaer og frivillige, men også at løbe med bolden selv, når det er det, opgaverne kalder på. Du bliver en del af et hus af dygtige, sjove og søde kolleger, der brænder for det, de laver.   

Indsatsen er placeret i afdelingen Programudvikling i Fonden for Socialt Ansvar. Afdelingen driver flere mindre og mellemstore sociale indsatser og opstarter nye. Afdelingen har også ansvaret for at screene og optage nye foreninger i Fonden – således, at indsatserne kan forankres og vokse til gavn for endnu flere mennesker.   

Du vil indgå i et projektteam omkring indsatsen.      

Dine primære opgaver vil være: 
 • Facilitering af familieforløb (familiegrupper)  
 • At opbygge tillid, der giver familierne mulighed for at styrke deres lærings- og forandringspotentiale    
 • Rekruttering, screening og fastholdelse af familier i målgruppen  
 • Rekruttering, screening og uddannelse af frivillige   
 • Opsøgende arbejde og dialog med eksterne aktører  
 • At bidrage til løbende opsamling af viden i samarbejde med ekstern evaluator (VIVE)  
 • Videreudvikling af undervisningsmateriale  
 • At bidrage til udvikling og udbredelse af en ny metode og et skalerbart koncept  

Din profil: 

Vi ser gerne, at du: 
 • har en relevant uddannelsesmæssig baggrund. Du må gerne være nyuddannet   
 • har en børnefaglig interesse og gerne arbejdet med børn og familier tidligere 
 • har erfaring med de problematikker, som familier i udsatte livssituationer kan stå med  
 • har erfaring fra det frivillige sociale område  
 • er god til at skabe relationer og tillid til familierne og udviser rummelighed og respekt for mangfoldighed  
 • er god til at navigere og samarbejde i et tværfagligt miljø med flere forskellige arbejdskulturer  
 • er en teamplayer, fleksibel og har en proaktiv tilgang til dine arbejdsopgaver 

Stillingen refererer til chef for Programudvikling Mikkel Hyldebrandt Jensen.  

Praktisk information

Jobbet er i udgangspunkt en fuldtidsstilling på 37 timer ugentligt. Deltid kan dog også være en mulighed efter aftale. Stillingen er en projektansættelse, der løber frem til 31.03.2024 med mulighed for forlængelse. 

Dit arbejdssted vil være Bygmestervej 10 i København NV. Da vi arbejder med familier og frivillige, skal du regne med også at løse opgaver uden for normal kontortid. Aflønning efter aftale.  

Om Fonden for Socialt Ansvar

Fonden for Socialt Ansvar arbejder med frivilligt socialt arbejde på mange niveauer og er paraplyorganisation for frivillige sociale indsatser, der byder ind med løsninger på en række af samfundets alvorlige problemer. Vores formål er at støtte aktiviteter, der fremmer socialt ansvar i den civile-, private- og offentlige sektor, og vores indsatser sker på grundlag af bevillinger og donationer, da Fonden ikke selv er formuende. Fonden arbejder inden for alle velfærdsområder for at støtte børn, unge og udsatte grupper.