Tryghed i nattelivet er et område, som optager mange danskere og én ting, som danskerne kan blive enige om er, at Natteravnene skaber tryghed i nattelivet for de unge.

En ny undersøgelse fra Epinion, udført for DSB, viser, at fire ud af fem danskere er enige i, at Natteravnene skaber tryghed for unge i nattelivet samt dæmper uro og konflikter i nattelivet. Undersøgelsen viser, hvordan danskerne oplever, at Natteravnene gør en forskel på en række områder lige fra at hjælpe de unge med at komme sikkert hjem til skabe tryghed for forældre, som har børn, der er ude i nattelivet.

Med et uhjulpet kendskab på 92 % blandt danskerne er Natteravnene en organisation, som er kendt i hele landet via blot navnet Natteravnene. Når man tager det hjulpne kendskab med er det hele 95 % af befolkningen, der kender Natteravnene, som frivillige i gule jakker, der skaber tryghed for og omkring unge, der er i byen. En sådan kendskabsgrad hjælper Natteravnene til at være et anker for de unge i natten, som ved, at Natteravnene altid er der for at gøre de unges aften mere tryg.

55% af danskerne mener, at Natteravnene er med til skabe tryghed på stationer og i togene og aftenen og om natten. Det er ikke tilfældigt, for Natteravnene har gennem mange år haft et tæt samarbejde med DSB, der gør at Natteravnene kan være med til at bidrage til større tryghed på stationer og i tog, hvor mange unge befinder sig i de sene timer. Samarbejdet betyder, at Natteravnene kan være mere synlige og have større tilstedeværelse overfor de unge, da Natteravne på vandring får fri transport på samtlige DSB-strækninger.

Ønsker du at se flere tal fra undersøgelsen, kan du downloade undersøgelsen her på siden.