Spar Nord Fonden er ny hovedpartner for Natteravnene i 2024. Bevillingen på samlet fire millioner kr. er vigtig for, at Natteravnene fortsat kan være Danmarks største tryghedsskabende og kriminalitetsforebyggende frivilligindsats for unge i nattelivet. Pengene går til at understøtte indsatsens 4.000 frivillige og de 145 foreninger over hele landet samt i Grønland og på Færøerne.

Det er i år 25 år siden den første Natteravne-forening blev etableret i Danmark. Og indsatsen har gennem alle årene været finansieret af private midler fra bl.a. fonde, virksomheder og støtte fra enkeltpersoner. Støtten fra Spar Nord Fonden indgår som en del af de midler, som Natteravnene har brug for til driften.

Chef for Natteravnene, Mai-Britt Haugaard Jeppesen, siger: “Vi ser meget frem til samarbejdet med Spar Nord Fonden og er meget taknemmelige for, at de vil være med til at støtte op omkring det store tryghedsskabende arbejde, vores frivillige gør hver weekend over hele landet. Samt det arbejde, der bliver gjort i vores landskontor, som er en vigtig forudsætning for, at Natteravne-indsatsen har fået så stor udbredelse og betydning i lokalsamfundene.”

Samarbejdet med Spar Nord Fonden betyder også, at alle Natteravnene får nye jakker. De vil stadig have den karakteristiske gule farve, der gør, at unge i nattelivet nemt kan genkende de frivillige og søge deres støtte og hjælp, når der er brug for det.

“Vi har længe søgt efter en partner, der kunne finansiere nye jakker. Mange af vores jakker er mere end ti år gamle, og nu er de ved at være slidt ned og holder ikke altid vandet ude, når det regner. Vi er også ved at løbe tør for nogle af jakkestørrelserne, så støtten fra Spar Nord Fonden kommer også på dette punkt på det rette tidspunkt,” siger Mai-Britt Haugaard Jeppesen.

Spar Nord Fonden har et stærkt fokus på fællesskaber, når de støtter projekter. Fondsdirektør Bo Uggerhøj fremhæver da også netop de frivilliges lokale engagement, når han skal forklare, hvorfor de har ønsket at blive ny partner for Natteravnene.

”Når Spar Nord Fonden støtter Natteravnene, støtter vi også 4.000 frivillige fordelt i hele landet, som løfter en vigtig samfundsopgave for at skabe tryghed for unge i nattelivet. En indsats, som kun bliver realiseret på grund af frivillige ildsjæle, der brænder for at gøre en forskel for andre. Derfor er vi i Spar Nord Fonden utrolig glade for at indgå som hovedpartner i Natteravnene”, udtaler fondsdirektør Bo Uggerhøj.

Som en del af partnerskabet vil Spar Nord Fondens logo blive placeret på Natteravnenes ikoniske jakker og dermed styrke synligheden af partnerskabet både lokalt og nationalt.

Kontakt gerne Jakob Bové på jakob@socialtansvar.dk for flere billeder i i fuld opløsning.