Vi vil gerne inspirere jer med gode eksempler fra vores Natteravne i marken. Dette kan være i form af interviews med engagerede Natteravne eller historier, der illustrerer, hvordan vores indsats gør en positiv forskel i lokalsamfundet.

Michael fra Natteravnene i Haderslev oplevede en travl aften tidligere på året.

”Ja, vi må sige, at vi havde en ekstraordinær travl aften.”

Sådan beretter Michael fra Natteravnene i Haderslev om sin seneste vandring, hvor Natteravnene havde lidt mere at se til end normalt.

“Vi havde en tur, hvor vi måtte hjælpe flere unge, der enten havde fået for meget at drikke, som havde slået sig eller skulle i kontakt med en forælder og hentes. Derudover overværede vi et begyndende slagsmål, som var ved at udvikle sig, men her var politiet heldigvis i nærheden”, fortæller Michael om vandringen, som fandt sted for et par uger siden i nattetimerne i Haderslev. Natteravnenes tilstedeværelse, er som oftest en beroligende faktor i sig selv, men i dette tilfælde var politiet heldigvis også i nærheden, så det ikke eskalerede yderligere. Natteravnene havde på aftenen også haft kontakt til diskotekerne, som fortalte, at det var en travlere aften end normalt. 

Som Natteravn kan der være stor forskel på, hvad man oplever på sine vandringer. Sådan har de også oplevet det i Haderslev. Den ene weekend har de en rolig aften med få unge i byen, hvor det voldsomste er hjælp til en hudafskrabning. Den anden weekend går med en aften, som den Michael beretter om.

Selvom Michael og de andre Natteravnes aften bød på situationer af alvorligere karakter, havde Natteravnene også mulighed for en hyggesnak med de helt unge udenfor ungdomsdiskoteket. De fik uddelt en masse bolcher, og fortalt de unge om Natteravnene, deres arbejde og den tavshedspligt, der gør, at de trygt kan betro sig Natteravnene ved behov. I Haderslev oplever de, at det er med til at skabe den altafgørende kendskab og tilliden, som gør, at Natteravnene kan være til hjælp og gavn i nattelivet.

“Denne aften var voldsommere end den gennemsnitlige vandring, men det var overordnet en god aften, som vi havde. På trods af hvor meget der skete, oplever vi, hvordan de unge er gode til at hjælpe hinanden samt, at det generelt er nogle glade unge mennesker, som vi møder i nattelivet”, slutter Michael.