Frivillige i Unge Ravne gør en forskel for andre unge, når de skaber tryghed på klubberne og på gaden i nattelivet. De får samtidig selv en ny og befriende måde at gå i byen på uden alkohol og forventningspres, som øger deres trivsel.

Hvert år gennemfører Unge Ravne en frivilligundersøgelse, som tager temperaturen på de unges oplevelse med at være frivillig i indsatsen. Resultaterne fra 2023 viser, at de unge ser Unge Ravne som et inkluderende fællesskab og en befriende måde at gå i byen på, hvor de slipper for høje promiller, scorekultur og præstationspres. 

 60% af de frivillige i Unge Ravne synes, det er rart at være i byen uden at skulle tænke på sit udseende og tøjvalg, og 44% synes, at det er rart at være i byen uden at skulle score. Samtidig oplever hele 78% af de unge frivillige, at det er rart at være i byen som Ung Ravn uden at skulle drikke alkohol. ”Der er ikke nogle forventninger til, hvor fuld man skal være, det er lagt helt på hylden. Det synes jeg er virkelig fedt”, fortæller en Ung Ravn fra København, som på normale byture oplever alkoholpres og ofte må aflyse sine planerne dagen efter, fordi noget går galt.  

Især som pige skal håret spille, makeuppen skal spille, tøjet skal spille, og du skal dufte godt. Der er så mange parametre, der bare skal være på plads. Der er noget utroligt befriende i, at jeg som Ung Ravn ved, at jeg bare skal trække den her bluse på, og så er jeg basicially good to go.  
Ung Ravn fra Aarhus

Tal fra frivilligundersøgelsen viser desuden, at 96% af de frivillige oplever, at der er plads til mange forskellige typer mennesker i Unge Ravne. 97% synes, de er blevet taget godt imod af de andre frivillige, og 64% oplever, at det har en positiv indvirkning på deres generelle trivsel at være Ung Ravn.

Min oplevelse er, at der faktisk er plads til alle. Vi er her alle af samme grund, fordi vi gerne vil hjælpe andre unge. Lige fra mig, som er ultranørd, til festaben, som kan se meningen i at hjælpe i nogle weekender, til den lidt introverte og til en håndværker. Man lærer nogle helt andre typer at kende, end du normalt ville møde.
Ung Ravn fra Aarhus
Unge Ravne rummer mange forskellige typer mennesker, og det tror jeg er meget godt, fordi der er jo også mange forskellige typer mennesker, der går i byen.
Ung Ravn fra Odense
Jeg snakker jo ikke lige så højt og tydeligt som alle andre, men her erfarer jeg, at de andre lytter. Hvis de gider projektet, så gider de også dig. Det er vel en eller anden form for selvtillid, jeg bygger op.
Ung Ravn fra København

Med Unge Ravnes opstart i Odense i efteråret 2023, er indsatsen nu til stede i landets tre største studiebyer, hvor unge mellem 20 og 30 år har mulighed for at melde sig som frivillige, gøre en forskel for andre unge og få lige så meget igen.