Frivillige fra Natteravnenes ungdomsindsats, Unge Ravne, har været på årlig weekendtur, hvor der blandt andet var oplæg fra Antidote Danmark og SCS Security. Weekendens deltagere gik topmotiverede hjem med ny viden og nye venner.

Flere end 30 frivillige fra frivilligindsatsen, Unge Ravne, fra henholdsvis Århus, Odense og København mødes hvert år på weekendtur, hvor de samles om faglige oplæg, videndeling og sociale arrangementer for at styrke fagligheden og fællesskaber på tværs. I år gik turen til Odense den 4-5 maj.

“Det var en helt fantastisk tur, hvor jeg har lært så meget gennem de faglige oplæg og workshops. Derudover har jeg også fået nye venner fra hele Danmark, hvor vi både har haft det sjovt med hinanden, delt erfaringer og lært meget mere om vores fælles interesse: Hvordan vi skaber et tryggere natteliv,” fortæller Kasper Lindquist, som var blandt deltagerne på weekendturen.

Topmotiverede frivillige klar til næste tur i natten

Unge Ravnes weekendtur er et højt prioriteret arrangement, der afvikles hvert år. Fokus ligger både på at øge fagligheden blandt de unge frivillige, men også at skabe stærke fællesskaber. Weekenden var derfor spækket med sociale aktiviteter, fællesspisning samt faglige oplæg med viden og værktøjer relevante for Unge Ravnes afgørende ung til ung-indsats i nattelivet.

”Weekendturen er med til at styrke fællesskabet, og de frivillige skaber relationer både lokalt og på tværs af landet. Samtidig har vi en unik mulighed for at opkvalificere de frivillige, så de får en række værktøjer og ny viden, som kan anvendes i natten,” siger Celina Kramer, konsulent og projektleder for Unge Ravne og tilføjer:

”Når de frivillige kommer hjem, er det med en fornyet motivation for indsatsen. De fortæller, at de vil ud og anvende den viden og de værktøjer, de har lært, i praksis. Og nu, hvor de kender hinanden godt, så er det nemmere at melde sig på en tur i natten.”
Celina Kramer, konsulent og projektleder for Unge Ravne

Blandt oplægsholderne var Antidote Danmark, der holdt oplæg om stoffer i nattelivet og gav Unge Ravne et lynkursus i deres næsespray, som kan stoppe opioidoverdoser. Unge Ravne blev også specifikt klogere på, hvordan de styrker deres samarbejde med landets dørmænd, da en repræsentant fra SCS Security fortalte om dørmændenes organisering og arbejde.

Udover de eksterne oplæg stod frivillige Unge Ravne for workshops for de frivillige, der også fortalte om arbejdet i Unge Ravnes forskellige frivilligteams og kommende aktiviteter for hele året.