Folketingsmedlem og tidligere minister Rasmus Prehn (S) er indtrådt i bestyrelsen hos Fonden for Socialt Ansvar, der driver landsdækkende frivillige sociale indsatser som f.eks. Natteravnene, Bydelsmødre og Læsehunde.

Fonden for Socialt Ansvars sociale arbejde støtter og hjælper tusindvis af børn, unge og familier i udsatte positioner og engagerer flere end 5.000 frivillige over hele landet. Derved er fonden blandt Danmarks allerstørste frivilligorganisationer.

Rasmus Prehn har været medlem af Folketinget siden 2005 og er formand for Transportudvalget. Han har desuden været minister for udviklingssamarbejde og minister for fødevarer, landbrug og fiskeri. Han har en stærk interesse for den frivillige sektor og har været engageret i forskellige former for foreningsliv.

Formand for bestyrelsen, Kurt Helles Bardeleben, siger: ”Det er afgørende for en civilsamfundsorganisation som Fonden Socialt Ansvar at have en bestyrelse, der kan trække på erfaringer fra det politiske. Vi er derfor meget glade for, at Rasmus Prehn har sagt ja til at blive en del af fonden og tage del i det vigtige arbejde, der gøres af fondens medarbejdere og frivillige. At Rasmus oveni sit politiske indblik også har et stort engagement i det frivillige område, gør ham til en ekstra stor gevinst for bestyrelsens arbejde.”

Jeg tror på, at selve mindsettet, der driver det sociale arbejde, har en forandringskraft, der kan være med til at revitalisere fremtidens Danmark.
Rasmus Prehn, nyvalgt medlem af Fonden for Socialt Ansvars bestyrelse

Fonden for Socialt Ansvar driver frivilligt socialt arbejde inden for følgende fem indsatsområder: Trygt ungdomsliv; Stærke familier; Bedre integration; Aktivt medborgerskab og Børns læring.

Rasmus Prehn siger: ”Jeg har sagt ja til at blive del af Fonden for Socialt Ansvars bestyrelse, fordi jeg har stor respekt for fondens frivillige sociale arbejde, og jeg glæder mig til samarbejdet med den øvrige bestyrelse. Jeg ser generelt et potentiale for at give et større ansvar til det frivillige Danmark og civilsamfundet. Jeg tror på, at selve mindsettet, der driver det sociale arbejde, har en forandringskraft, der kan være med til at revitalisere fremtidens Danmark.”

Bestyrelsens medlemmer

Efter Rasmus Prehns indtræden består Fonden for Socialt Ansvars bestyrelse af følgende medlemmer:

  • Kurt Helles Bardeleben (formand), partner, advokat (H) i advokatfirmaet SIRIUS Advokater
  • Natasha Friis Saxberg (næstformand), adm. direktør i IT-Branchen
  • Mikkel Bogh, professor og centerleder på Københavns Universitet
  • Rasmus Prehn, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet
  • Anne-Marie Skov, bestyrelsesleder i Fix&Foxy og for Andreas Collstrop & Søn Rudolph Collstrop’s Mindelegat samt bestyrelsesmedlem i DIS, Arken og Settlementet
  • Anne B. S. Tønnes, politidirektør hos Københavns Politi

Fonden for Socialt Ansvars adm. direktør er Thit Aaris-Høeg.