Case Story

Digital hjælp giver Fonden for Socialt Ansvar mere tid til de sociale indsatser

Et solidt digitalt fundament, der frigiver ressourcer til kerneopgaverne

For at lave frivilligt socialt hjælpearbejde er det ikke nok med ildsjæle, der brænder for at hjælpe. Og slet ikke hvis man samtidig vil udbrede kendskabet til de enkelte indsatser, hjælpe flere og hjælpe bedre. Der er behov for at utal af it-systemer, domæner, platforme, drev og programmer for at kunne drive en frivillig social indsats.

For eksempel er det næsten umuligt at skaffe økonomi til sociale indsatser, hvis ikke man kan dokumentere, at arbejdet virker, og til det kræves der bl.a. systemer til registrering af arbejdet. Så for at de frivillige ildsjæle kan hjælpe sårbare mennesker, skal der sidde medarbejdere bag computeren på kontoret. Virker computeren ikke, så virker det sociale arbejde heller ikke.
Fonden for Socialt Ansvar driver en række sociale indsatser. Det er derfor helt afgørende, at it-fundamentet er på plads. Og her har Stratu en afgørende betydning:

“Gennem samarbejdet med Stratu får vi et fuldt moderne it-fundament for vores sociale arbejde. Det betyder helt konkret, at vores medarbejdere bruger mindre tid på digitale udfordringer. De kan i stedet flytte deres fokus til de konkrete indsatser, der gør en forskel for samfundets sårbare og udsatte borgere,” siger Thit Aaris-Høeg, der er administrerende direktør i Fonden for Socialt Ansvar.

Stratu-direktør: Det er ildsjælene, der er heltene her

Jeppe Klestrup, der er CEO i Stratu er stolt over, at Stratu kan være med til at bidrage til de sociale indsatser, men for ham er det vigtigt at understrege, at det er de frivillige ildsjæle, der er de største helte her:

”Det er vigtigt for os, at vi sætter et positivt aftryk her i verden. Og en af de ting, vi rigtig gerne vil være med til at løfte, er de helt konkrete sociale indsatser, der er drevet af frivillige, som gør en kæmpe forskel for samfundets udsatte. De frivillige ildsjæle er helte, og de fortjener i den grad en hånd, hvis vores viden om it og teknologi kan hjælpe, så stiller vi os ydmygt til rådighed,” siger Jeppe Klestrup.

Det kræver de rigtige IT-løsninger, når tre ansatte skal supportere 4.000 frivillige Natteravne

En af de indsatser, der har glæde af, at Stratu hjælper med det digitale fundament, er Natteravnene. I Natteravnene er der kun tre ansatte til at drive og udvikle den frivillige indsats og støtte de 3.500 frivillige over hele landet.

Det indebærer kommunikation med frivillige, opbevaring af personlige oplysninger i henhold til GDPR, koordinering og registrering af Natteravnenes vandringer i nattelivet.

Indsatsen er dybt afhængig af og sårbar overfor, at it fungerer. De skal for eksempel kunne oprette de frivillige i en database og kunne registrere deres oplevelser fra vandringerne i en digital logbog.

Alt sammen noget, der bare skal fungere, hvis de frivillige skal kunne komme ud og hjælpe – og hvis medarbejderne skal kunne hjælpe de frivillige.

”For at kunne drive en frivilligindsats med næsten 3.500 frivillige er vi afhængelige af en robust it-infrastruktur, som fungerer 24/7, for Natteravnene som regel aktive i døgnets sene timer. Vi er kun få medarbejdere i Natteravnene, og derfor er det ret afgørende, hvis vi skal kunne være der for de frivillige, at alle medarbejdernes it hele tiden er opdateret og funktionsdygtig. Derfor er support, som den Stratu giver Fonden for Socialt Ansvar, vigtig, så vi kan få hurtig og professionel hjælp,” fortæller kommunikationskonsulent i Natteravnene Jakob Bové.

Hvad skal vi samarbejde om?

Send os en besked, hvis du vil vide mere om, hvordan vi kan samarbejde. Vi er en særlig stærk samarbejdspartner inden for vores strategiske indsatsområder:

Bliv kontaktet

Vores samarbejdspartnere

Lauritzen Fonden
Oak Foundation Denmark
Egmont Fonden
Spar Nord Fonden
Den A.P. Møllerske Støttefond
Tuborgfondet
Ole Kirk's Fond
TrygFonden
Velux Fonden
Digitaliseringsstyrelsen
Socialstyrelsen
Styrelsen for international rekruttering og integration
Udlændige- og integrationsministeriet
REMA1000
DSB
McDonald's
Spar Nord Fonden
Genmab
stratu
Clear Channel
UNICEF
Dominos Pizza
Securitas
Polygon
sinful
Forsea Ferries
DOT
Fynbus
Arriva
BAT
Lokaltog
Metroselskabet
Midttrafik
Movia
Sydtrafik
Nordjyllands Trafikselskab