Baba
Hvem er Baba
Hvilken forskel gør indsatsen?
Indsatsens metode
Hvordan bliver man Baba?
Kontakt Baba
Vi har fokus på ...
Tætte samarbejder mellem forældre og fagpersoner
Vi styrker samspillet mellem forældre og fagpersoner i børnenes liv. Og vi skaber gode relationer mellem familierne i lokalområdet. Det ligger grundlaget til sammenhæng i børnenes liv og er med til at give dem en god skolegang og et trygt børne-, og ungdomsliv.
Børns trivsel
Børns trivsel er tæt forbundet med trivslen i resten af familien. Vi har derfor et helhedsperspektiv på børnene og deres voksne omsorgspersoner.
Udvikling af forældreroller og forældreansvar
Vi støtter udsatte forældre i at udvikle deres forældrerolle og forældreansvar. Ved at give forældrene viden om de forhold i hjemmet, som har positiv indflydelse på deres børns læring, støtter vi forældrene til at tage et ansvar for bl.a. lektielæsning, legeaftaler og gode fritidsaktiviteter.
Samarbejder på tværs af sektorer
Vi udvikler og gennemfører alle vores indsatser i dialog og samarbejde på tværs af myndigheder, erhvervsliv og civilsamfund. Vi ser det som en vigtig opgave at sikre det bedst mulige grundlag for fælles handling, og vi har derfor et selvstændigt fokus på, at vores arbejde understøtter myndighedernes indsatser og fondenes katalytiske strategier.
Støtte til forældre af udsatte unge
Vi hjælper forældre med at hjælpe deres unge, når de er sårbare og udsatte. Vi klæder dem på med viden om ungdomsliv, og vi sætter fokus på dialogen mellem generationerne og viden om de mekanismer, der er på spil hos de unge. Derved klædes forældrene bedre på til både at være den stærke base, der støtter og opmuntrer den unge - og til samtidig at være den, der sætter kærlige grænser.
Styrke samarbejdet mellem forældre, lokalsamfund og myndigheder
Når forældre og andre voksne omkring et barn kender hinandens udgangspunkter og ved, hvordan de bedst kan møde hinanden, skaber det de bedst mulige forudsætninger for, at man sammen finder frem til de bedste løsninger for både børn, familier og myndigheder. I vores indsatser har vi derfor et stort fokus på at styrke samspillet mellem forældre og fagpersoner i børnenes liv for at nedbryde fordomme og forestillinger, som kan bidrage til at skabe barrierer mellem de vigtige voksne i et barns liv. Det gør vi bl.a. gennem dialogmøder, hvor alle møder hinanden med et åbent sind, og hvor både fagpersonale og forældre opkvalificeres af mødet med hinanden. Forældre, der er økonomisk og socialt udsatte, overses ofte som ressource i kommunale indsatser. Erfaringer viser, at når problemer omkring børn fra udsatte familier skal løses, tænkes der ofte i at opkvalificere fagpersonalet, mens forældrene udelades af løsningen. Det øger konfliktpotentialet, giver dårligere løsninger og diskriminerer og isolerer familierne. Forskning peger på, at et tæt samarbejde mellem forældre og fagprofessionelle er nødvendigt for at skabe sammenhæng i børnenes liv, en god skolegang og et trygt børne-, og ungdomsliv.