Bydelsmødre
Hvad er Bydelsmødre?
Hvilken forskel gør indsatsen?
Indsatsen metode?
Hvordan bliver man Bydelsmor?
Find din lokale Bydelsmødregruppe
Kontakt
Vi har fokus på at...
Samarbejder på tværs af sektorer
Vi udvikler og gennemfører alle vores indsatser i dialog og samarbejder på tværs af myndigheder, erhvervsliv og civilsamfund. Vi ser det som en vigtig opgave at sikre det bedst mulige grundlag for fælles handling, og vi har derfor et selvstændigt fokus på at vores arbejde understøtter myndighedernes indsatser og fondenes katalytiske strategier.
Demokratisk dannelse og selvtillid
Vi styrker den demokratiske dannelse og hjælper den enkelte til at se sig som del af det demokratiske fællesskab. Og vi styrker den demokratiske selvtillid hos dem, der oplever at være udenfor.
At alle har ressourcer til at skabe positiv forandring
Vi styrker integrationen, når vi tager afsæt i, at alle har ressourcer. Vi hjælper den enkelte til at opleve sig selv som ressourcestærk og som en, der også kan gøre noget for andre. Det giver mod til at skabe positive forandringer i samfundet, i familien og den enkeltes eget liv.
Negativ social kontrol
Vi styrker tilliden mellem generationerne i familien. Det mindsker den negative sociale kontrol. Gennem uddannelse, viden og dialog hjælper vi forældre til at reflektere over deres egen rolle og deres eget udgangspunkt som forældre til børn, der vokser op i et samfund, der hele tiden er i forandring.
Deltagelse i foreningsliv og demokrati
Vi hjælper nye danskere ind i foreningslivet. For vi tror på, at når man engagerer sig i foreningslivet, så bliver man del af et fællesskab, der giver mening for den enkelte. Og vi styrker den demokratiske dannelse og selvtillid, så det giver lyst til demokratisk deltagelse.
Brobyggere, der skaber tillid og gensidig forståelse
Vi styrker kvinder og mænd med minoritetsbaggrund, så de bliver brobyggere i lokalområdet mellem forældre, lokalsamfund og myndigheder. Det styrker integrationen ved at skabe tillid og gensidig forståelse.
Trivsel for ældre med minoritetsbaggrund
Ensomhed er et udbredt problem i det danske samfund og særligt blandt de ældste i vores samfund er ensomhed en udfordring, og dette gælder også blandt ældre mand og kvinder med etnisk minoritetsbaggrund. De mangler fællesskaber og tilknytning til samfundet omkring dem. I Fonden for Socialt Ansvar er det derfor et af vores fokusområder at hjælpe ældre med minoritetsbaggrund ud af ensomheden og ind i fællesskabet i enten deres familier eller i lokalområdet omkring dem. Mange ældre med etnisk minoritetsbaggrund lever en alderdom, som er meget anderledes end den de forventede, fordi deres børn har travlt med deres eget liv. Det efterlader de ældre ængstelige, ensomme og bekymrede for, hvad der skal blive af dem, og hvordan de skal få dagen til at gå. De ved ikke, hvordan de skal ændre deres situation, hvilket giver dem dårlig samvittighed og dårligt selvværd. De er bange for at gøre noget forkert og tør ikke bruge de mange (ofte gratis) tilbud, der er i kommunen for ældre. Ved at skabe fællesskaber for ligesindede ældre, få de ældre ud af deres lejligheder og ved at brobygge til offentlige og private tilbud, giver vi gruppen deres livsglæde og gåpåmod tilbage og giver dem overskuddet til at engagere sig i livet omkring dem. De får dermed en bedre sundhedstilstand, deres trivsel øges, og de får en bedre alderdom.
Møder der modvirker parallelsamfund
Vi skaber rammer for møder, der nedbryder barrierer mellem kulturer og sociale forskelle. Vi etablerer samarbejder med institutioner og myndigheder, og vi inviterer parterne inden for i et samfund, hvor vi er fælles om at løse fællesudfordringer.
Rettigheder, muligheder og pligter
Vi hjælper udsatte etniske minoriteter, der mangler viden om det samfund, de er blevet en del af. Vi sætter fokus på rettigheder, muligheder og pligter, da kendskab til disse er en grundlæggende forudsætning for en god integration.
Resultater
Advisory board
Bydelsmødres advisory board er sparringspartner for ledelsen af Bydelsmødre. Formålet er at støtte Bydelsmødre med at udvikle sig og sikre Bydelsmødreindsatsen, så den fortsat er vedkommende, synlig og stærkt forankret. Medlemmerne i advisory boardet er: