Praktikant til 2 Timer om Ugen

Vil du være del af en indsats, der styrker flersprogede børn sprogligt, socialt og kulturelt, så de står med bedre forudsætninger for at få en god start på skolelivet? Og kan du hjælpe os med at skabe gode rammer for en indsats, der har vokseværk? Er du studerende med interesse for sociale indsatser, og har du gode analytiske og kommunikative evner? Så er du måske vores nye praktikant i 2 Timer om Ugen.

Vi søger lige nu en praktikant for det kommende efterårssemester til vores indsats 2 Timer om Ugen under Fonden for Socialt Ansvar. I 2 Timer om Ugen arbejder vi med at støtte flersprogede børn på 3-8 år sprogligt, kulturelt og socialt med det formål at give børnene et solidt grundlag for en god start på skolelivet.

Inden for de næste 5 år er det ambitionen, at 2 Timer om Ugen skal være til stede i 10 af de største byer i Danmark, og vi har brug for en praktikant, der sammen med os, kan lægge et stærkt fundament, så det kan ske.

Dine arbejdsopgaver

Vi går op i, at dine arbejdsopgaver afspejler dine kompetencer og interesser, men du vil bl.a. komme til at arbejde med:

 • Udarbejdelse af rekrutteringsmateriale til frivillige
 • Bistå arbejdet med at udvikle en frivilliguddannelse
 • Strukturering af diverse processer
 • Indsamling af data og researchopgaver
 • Diverse kommunikationsopgaver
Vi søger dig, der:
 • Er i gang med en relevant videregående uddannelse
 • Kan arbejde selvstændigt og struktureret
 • Er god til at lave research og omsætte viden til konkrete produkter
 • Er interesseret i civilsamfundet og frivillige sociale indsatser og deres virkning
 • Er god til at bevare overblikket, når der er mange bolde i luften

Det er desuden vigtigt, at du kan gå til opgaverne med en god portion gå-på-mod og lyst til at lære og bidrage.

Vi tilbyder:
 • En alsidig praktikstilling med stort ansvar
 • Gode muligheder for faglig og personlig udvikling
 • Indblik i og hands-on erfaring med opgaverne i en NGO
 • Et godt og uformelt arbejdsmiljø, hvor du arbejder tæt sammen med medarbejderne på projektet
Rammerne for din praktik

Praktikforløbet aftales individuelt med dig ud fra dine og vores behov. Som oftest varer et praktikforløb 4-6 måneder med et timetal på 30-37 timer om ugen, hvor du selvfølgelig får fri i forbindelse med undervisning, vejledning eller lignende fra dit uddannelsessted. Du kommer til at indgå i teamet, der arbejder med 2 Timer om Ugen, med base i programudviklingskontoret i Fonden for Socialt Ansvar på Bygmestervej 10 i København NV.

 

Vi glæder os til at høre fra dig!

 

Lidt om os

2 Timer om Ugen er en indsats hvor flersprogede børn på 3-8 år støttes sprogligt, kulturelt og socialt med det formål at give børnene et solidt grundlag for en god start på skolelivet.

I 2 Timer om Ugen arbejder vi med to spor. Vi matcher børn med en dansktalende voksen, som barnet mødes med to timer om ugen, hvor barnet får stimuleret sit danske sprog og samtidig får indsigt i dansk kultur og traditioner. Derudover laver vi sprogklubber for børn i 5-7-årsalderen, hvor barnet mødes med andre flersprogede børn og en gruppe frivillige for at lave sproglege og styrke det enkelte barns sprogforståelse. Lige nu er vi aktive i Odense og Esbjerg, og skal til at stå en afdeling op i Aarhus.

2 Timer om Ugen er en indsats under Fonden for Socialt Ansvar. Fonden er en paraplyorganisation for frivillige sociale indsatser som Natteravnene, Baba, Bydelsmødre m.fl., der alle byder ind med løsninger på en række af samfundets sociale udfordringer.