Trygt ungdomsliv
Inden for indsatsområdet Trygt ungdomsliv arbejder vi for at give de unge den bedst mulige start på voksenlivet, hvor de begynder at skulle stå på egne ben. De skal opleve at være del af et fællesskab, så de tør drømme stort, fordi mulighederne er der, og fordi nogen griber dem, hvis de falder.Indsatser der arbejder med trygt ungdomsliv
Natteravnene
Natteravnene er frivillige voksne, som skaber tryghed for unge i nattelivet. Med deres tilstedeværelse forebygger Natteravnene vold og kriminalitet og hjælper i natten, hvor unge kan være ekstra udsatte.
Unge Ravne
Unge Ravne er frivillige unge mellem 20-30 år, der i et stærkt og inkluderende fællesskab, skaber tryghed for andre unge ved at møde dem i øjenhøjde på barer, klubber og andre steder i nattelivet, hvor unge fester.
Come Together
Come Together er en frivillig mentorordning for udsatte unge mellem 15 og 30 år, der mangler en ressourcestærk voksen i deres netværk.
Baba
Baba styrker fædres ressourcer, så de involverer sig mere i deres børns liv og støtter andre fædres engagement i familielivet. De er rollemodeller, som samarbejder med lokale institutioner til gavn for både børn og samfund.
Vi har fokus på ...
Et trygt ungeliv i natten
Vi skaber tryghed for unge i nattelivet, hvor unge kan være ekstra udsatte. I øjenhøjde og uden løftede pegefingre hjælper vi de unge med at feste ansvarligt og passe på hinanden.
Forebyggelse af vold og kriminalitet
Vi forebygger vold og kriminalitet gennem tilstedeværelse af frivillige ansvarlige voksne og unge i nattelivet. Det gør vi i tæt samarbejde med andre kriminalitetsforebyggende aktører som politiet og lokale SSP-konsulenter samt offentlige aktører som DSB.
Samarbejder på tværs af sektorer
Vi udvikler og gennemfører alle vores indsatser i dialog og samarbejder på tværs af myndigheder, erhvervsliv og civilsamfund. Vi ser det som en vigtig opgave at sikre det bedst mulige grundlag for fælles handling, og vi har derfor et selvstændigt fokus på, at vores arbejde understøtter myndighedernes indsatser og fondenes katalytiske strategier.
Inkluderende ungefællesskaber
Vi skaber inkluderende fællesskaber, der giver unge mulighed for at mødes med andre unge om at tage et socialt ansvar. Det er fællesskaber, hvor der er plads til alle, og hvor de unge selv er med til at skabe rammerne. Her får de unge mulighed for at udvikle og styrke de kompetencer, de får brug for i deres fremtidige uddannelses og arbejdsliv.
Støtte til forældre til udsatte unge
Vi hjælper forældre med at hjælpe deres unge, når de er sårbare og udsatte. Vi klæder dem på med viden om ungelivet, og vi sætter fokus på dialogen mellem generationerne og viden om de mekanismer, der er på spil hos de unge. Derved klædes forældrene bedre på til både at være den stærke base, der støtter og opmuntrer den unge, og til at være den, der sætter kærlige grænser.
Ensomhed og mistrivsel blandt unge
Vi bekæmper ensomhed og mistrivsel blandt unge gennem inkluderende ungefællesskaber og ved at styrke dialogen mellem de unge og deres voksne.
Tryghed i udsatte boligområder
Vi skaber rammer for og inspirerer til aktivt medborgerskab i udsatte boligområder, hvor alle bliver drivkræfter for trygge og inkluderende lokalsamfund.
Vores mål
Mål 1
At unge har et trygt ungdomsliv med adgang til inkluderende ungefællesskaber.
Mål 2
At udsatte unge får adgang til at vælge det liv, de ønsker.
Mål 3
At færre unge rammes af svær ensomhed.
Sundhed og trivsel
Vores delmål
- Mere tryghed og ansvarligt alkoholforbrug blandt unge
- Øget mental sundhed og trivsel
Mindre ulighed
Vores delmål
- Styrke social inklusion og lighed samt modvirke diskrimination
Bæredygtige byer og lokalsamfund
Vores delmål
- Forebyggelse af uro og kriminalitet i nattelivsområder
- Øge trygheden i byen
- Styrke trygheden og understøtte den kriminalitetsforebyggende indsats i udsatte boligområder
- Styrke inkluderende lokalsamfund
Fred, retfærdighed og stærke institutioner
Vores delmål
- Forebygge uro, kriminalitet og vold – skabe sikkerhed i nattelivet
- Modvirke negativ social kontrol, vold og radikalisering
- Aktivt medborgerskab, stærke fællesskaber og tillid til samfundet
Partnerskab for handling
Vores delmål
- Styrke tværsektorielle samarbejder inden for det sociale område
Skal vi samarbejde?
Er din virksomhed eller organisation også optaget af at sikre unge et trygt ungdomsliv? Vi søger hele tiden nye samarbejdspartnere, hvor vi kan mødes om fælles mål.
Vil du høre mere om mulighederne, så skriv eller ring til Mai-Britt Haugaard Jeppesen, der er chef for vores afdeling for Frivilligt Socialt Arbejde.