Vi vil gerne inspirere jer med gode eksempler fra vores Natteravne i natten. Dette kan være i form af interviews med engagerede Natteravne eller historier, der illustrerer, hvordan vores indsats gør en positiv forskel i lokalsamfundet.

Jesper fra Vanløse oplevede på en af sine ture, hvordan bylivet i København i den grad har brug for den tryghed, som Natteravnene bidrager med.

Natteravnene i Vanløse bliver ofte i Vanløse for at skabe lokal tryghed, men på en aften, hvor der ikke skete meget i Vanløse, besluttede de sig for at drage mod København.

Allerede ved Rådhuspladsen mødte Natteravnene en pige, der gerne ville snakke, fordi hun havde det dårligt psykisk, mens hun også var lidt fuld. Efter en kort samtale mente hendes veninder, det var tid til at gå, så pigen måtte løbe efter dem og droppe snakken for ikke at blive forladt.

Henne i Vestergade mødte Natteravnene endnu en pige, der ville i kontakt, og her havde Natteravnene en lang snak. Den korte version var, at en midaldrende far med en ny og ung partner havde skaffet hende en ny lillebror. Pigen havde det rigtig mærkeligt med den situation. Og desuden forventede far og bonusmor, at hun passede den nye lillebror. Det endte med en rigtig lang og god snak om det hele.

Efter videre vandring rundt i byen for at skabe tryghed oplevede Natteravnene en ny situation ved Nørreport – ved nedgangen til Metroen, hvor Natteravnene spottede, at en ung person lå på fliserne med nogle omkring sig. Det var en 16-årig svensk dreng, der var helt væk, og vennerne omkring var ikke klar over, hvad de skulle gøre. Tre kvinder, som tilfældigt var forbipasserende, vidste til gengæld, hvad der skulle gøres, og de var i gang med at tage sig af ham. Natteravnene behøvede faktisk ikke at tage sig af drengen, men kunne give kvinderne ro ved at være klar til at tage over, hvis det var nødvendigt. Desuden kunne Natteravnene skaffe en ambulance, hvor kvinderne tidligere havde oplevet, at alarmcentralen var afvisende. Det kan godt gøre en forskel, at Natteravnene med deres erfaring taler med alarmcentralen.

Den unges svenske far var tilkaldt af vennerne, men han var desperat og ikke til megen hjælp. Både han og drengens venner var mere i vejen. Der kunne dog komme lidt arbejdsro ved at pege på Natteravnene og sige “Don’t worry and listen to them. They are professionals”. Endelig kom ambulancen, og Natteravnene kunne overlade sagen til ambulancefolkene, som kunne tage sig af den svenske dreng.

Natteravnene gik herefter videre ud i natten og senere hjem med visheden om at have gjort en forskel som Natteravn endnu en gang.