
Aktivt medborgerskab
Aktivt medborgerskab handler om at være del af noget større og om at se fællesskabet som både en mulighed og en forpligtelse. Det handler om at styrke sammenhængskraften i samfundet, så alle oplever sig som borgere på lige fod. Hvor dit og mit bidrag er vigtigt, fordi fællesskabet er et fælles projekt.
Indsatser der arbejder med aktivt medborgerskab

Natteravnene
Natteravnene er frivillige voksne, som skaber tryghed for unge i nattelivet. Med deres tilstedeværelse forebygger Natteravnene vold og kriminalitet og hjælper i natten, hvor unge kan være ekstra udsatte.

Unge Ravne
Unge Ravne er frivillige unge mellem 20-30 år, der i et stærkt og inkluderende fællesskab, skaber tryghed for andre unge ved at møde dem i øjenhøjde på barer, klubber og andre steder i nattelivet, hvor unge fester.

2 Timer om Ugen
2 Timer om Ugen støtter flersprogede børn sprogligt, kulturelt og socialt, så de oplever en bedre skolegang, opnår færdigheder og får selvtillid – og på længere sigt kan gennemføre en ungdomsuddannelse.

Baba
Baba styrker fædres ressourcer, så de involverer sig mere i deres børns liv og støtter andre fædres engagement i familielivet. De er rollemodeller, som samarbejder med lokale institutioner til gavn for både børn og samfund.

Bydelsmødre
Bydelsmødre er brobyggere. De hjælper kvinder i deres lokalområder og sikrer, at information fra myndigheder når udsatte familier, ensomme ældre og isolerede kvinder, som det etablerede system har svært ved at nå.

Mind the Democracy
Mind the Democracy understøtter etniske minoritetsborgeres muligheder for demokratisk deltagelse. Det gør vi ved at mobilisere, motivere og inspirere til medborgerskab gennem viden, kompetencer og fællesskab.

Brug Folkeskolen
Brug Folkeskolen har siden 2003 arbejdet for at den lokale folkeskole er det naturlige mødested for alle børn i skoledistriktet og for en blandet folkeskole uden social og etnisk opdeling.

Come Together
Come Together er en frivillig mentorordning for udsatte unge mellem 15 og 30 år, der mangler en ressourcestærk voksen i deres netværk.

En Håndsrækning
Gennem et partnerskab med Egmont Fonden uddeler vi økonomisk støtte til udsatte familier igennem vores indsatser Bydelsmødre og baba.

Etniske minoritetsældre
Alle ældre har ret til leve et værdigt ældreliv i Danmark. Kom og vær med i vores nye udviklingsprojekt med fokus på etniske minoritetsældre med demens og deres pårørende.

Forældrenes Børneklub
Forældrenes Børneklub er aktiv i Københavns Nordvestkvarter og tilbyder et uformelt miljø, hvor både børn og forældre kan komme væk fra deres daglige rutiner og møde andre familier fra deres lokalområde.

Læsehunde
Læsehunde arbejder med at øge børns læselyst. Det gør vi ved at tilbyde børn med læseudfordringer et forløb med en læsehund. For mange af de børn, der gennemfører et forløb med en læsehund, bliver det et vendepunkt i deres skolegang

Netværket for selvmordsramte
NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle, der er eller har været tæt på en person, som har udført en selvmordshandling.

Positive Læringsmiljøer i Familien
Positive Læringsmiljøer i Familien er et metodeudviklingsprojekt, hvor frivillige understøtter udviklingen af gode læringsmiljøer for børn i udsatte familier.
Vi har fokus på ...
Gode rammer for aktivt medborgerskab
Vi skaber gode og trygge rammer for den enkeltes aktive medborgerskab. Vi arbejder med peer-to-peer og empowerment, sådan at alle, både de stærke og de sårbare, bliver drivkræfter for fællesskabet.
Inkluderende fællesskaber og stærke lokalsamfund
Gennem aktivt medborgerskab i inkluderende fællesskaber skaber vi stærke lokalsamfund på tværs af sociale og kulturelle forskelle.
Samarbejder på tværs af sektorer
Vi udvikler og gennemfører alle vores indsatser i dialog og samarbejder på tværs af myndigheder, erhvervsliv og civilsamfund. Vi ser det som en vigtig opgave at sikre det bedst mulige grundlag for fælles handling, og vi har derfor et selvstændigt fokus på, at vores arbejde understøtter myndighedernes indsatser og fondenes katalytiske strategier.
Demokratisk dannelse og selvtillid
Vi styrker den demokratiske dannelse og hjælper den enkelte til at se sig som del af det demokratiske fællesskab. Dem, der oplever at være udenfor, får styrket deres demokratiske selvtillid.
Adgang til foreningslivet
Vi hjælper med at tage de første skridt ind i foreningslivet. For vi tror på, at når man engagerer sig i foreningslivet, bliver man del af et fællesskab, der giver mening for den enkelte.
Vores mål
Mål 1
At alle oplever sig som del af det demokratiske fællesskab og kan deltage på lige fod.
Mål 2
Et samfund med styrket social sammenhængskraft gennem aktivt medborgerskab.
Ligestilling mellem kønnene
Vores delmål
- At bryde den sociale isolation for udsatte kvinder med etnisk minoritetsbaggrund
- At styrke udsatte fædres rolle i familien og lokalsamfundet
Bæredygtige byer og lokalsamfund
Vores delmål
- At styrke inkluderende lokalsamfund
Fred retfærdighed og stærke institutioner
Vores delmål
- Aktivt medborgerskab, stærke fællesskaber og tillid til samfundet
Partnerskab for handling
Vores delmål
- At styrke tværsektorielle samarbejder inden for det sociale område
Skal vi samarbejde?
Er din virksomhed eller organisation også optaget af at styrke det aktive medborgerskab? Vi søger hele tiden nye samarbejdspartnere, hvor vi kan mødes om fælles mål.
Er du interesseret i at høre mere om mulighederne, så skriv eller ring til Mai-Britt Haugaard Jeppesen, der er chef for vores afdeling for Frivilligt Socialt Arbejde.
