Natteravnene

Nattelivet kan være voldsomt og ikke er for børn.Gennem tilstedeværelse og omsorg i nattelivet har Natteravnene en forebyggende effekt.

Natteravnene skaber tryghed

Det kan gå vildt for sig, når børn og unge færdes i nattelivet og andre festligheder i det offentlige rum: man kan blive for fuld, uvenner med sine venner eller komme til at prøve nogen stoffer, der er farlige.

Når de unge færdes i nattelivet, kan det ske, at det alligevel er rart, at der er en venlig voksen i nærheden. Faktisk siger 3 ud af 4 unge, at ’det er som at have en ven med i byen’. De unge har brug for venlige voksne og en god snak på vejen -  måske en skulder at græde ud ved eller en til at holde håret, hvis det har taget overhånd med alkoholen. En til at ringe efter mor – eller ambulancen. En til at undgå, at en konflikt eskalerer. Det er dét, Natteravnene gør. Gennem omsorg, synlig tilstedeværelse i de iøjnefaldende gule Natteravnsjakker og en ikke-dømmende indstilling til de unge, er Natteravnene med til at skabe tryghed, øget livsglæde og trivsel for vores børn og unge.

Natteravnene forebygger hærværk, vold og kriminalitet

Natteravnene fejrer i 2018 20 års jubilæum i Danmark. I 20 år har Natteravnene gået på gaden og skabt tryghed og glæde i gadebilledet og forebygget vold og kriminalitet. I særlige områder er kriminaliteten i flere tilfælde faldet med op til 50 pct. Det kan vi naturligvis ikke tage hele æren for, men vi kan konstatere, at der i de byer, hvor der er Natteravne, er langt mere trygt at færdes for vores børn og unge

De over 4.000 frivillige Natteravne er fordelt på 143 lokale Natteravne foreninger fordelt over hele landet.
Natteravnene gik på gaden og skabte tryghed i op mod 19.000 timer i 2017.

Læs mere på Natteravnenes hjemmeside