Gode links til arbejdet som bydelsmor

I det frivillige arbejde som bydelsmor, kommer du i kontakt med mange kvinder der har mange forskellige problemer. Din opgave er ikke at løse deres problemer men at hjælpe dem til at hjælpe sig selv.
Vi har samlet en række film, links og foldere der kan give dig ny viden og som du kan bruge til at hjælpe kvinder du hjælper på vej videre.
Til Forældre
Til Børn og Unge
Samfund og Rettigheder
Køn, Krop og Seksualitet

Død og begravelse

Når én man holder af dør, er der mange ting, man skal tage sig af.

Det kan være svært at vide hvad man skal gøre, hvis nogle i ens tætteste familie dør. I selv og andre kvinder I møder, kan have brug for vejledning til, hvor man kan søge hjælp og hvad man skal gøre. I denne folder finder I vejledning til, hvad man skal gøre og hvem man kan kontakte når et dødsfald sker i familien.

Vil I vide mere om død og begravelse?
Tag kontakt til en lokal bedemand og spørg om han vil holde et oplæg til jeres månedsmøde eller Bydelsmødre Café.

Død og Begravelse - Folder

Ægteskab i Danmark

Som bydelsmor kan du møde kvinder som ikke kender reglerne for ægteskab i Danmark.

Det er vigtigt at kende til ægteskabsreglerne. F.eks. er et religiøst ægteskab ikke det samme som et borgerligt ægteskab i Danmark.
Det kan have store konsekvenser for dine rettigheder, hvis ikke du også er borgerligt gift fx. i forhold til arv og rettigheder i forhold til fælles børn.

Folderen her kan vejlede dig i de danske ægteskabsregler og hvilke rettigheder man som gift kvinde har. Du kan bruge folderen selv eller sammen med en kvinde, der har brug for din hjælp.

Vil du vide mere om ægteskab?
Få viden om at blive borgerlig viet her.
Få viden om at være religiøst viet men ikke borgerlig viet her.

 

Ægteskab i Danmark - Folder