Praktikant til indsats for etniske minoritetsældre og pårørende

Fonden for Socialt Ansvar søger en praktikant til vores ældre- og pårørendeindsats, som ønsker indsigt og erfaring inden for socialt udviklingsarbejde i en NGO.

Vi arbejder dedikeret på at forbedre livskvaliteten for etniske minoritetsældre og deres pårørende i Danmark. Vores fokus er at styrke samarbejdet og støtten til begge grupper samt fremme en åben dialog om pårørenderollen og alderdommen i etniske minoritetsmiljøer. Vi lægger vægt på udviklingen af netværk, kompetencer og viden i tæt samarbejde med de ældre selv, deres pårørende og relevante fagpersoner inden for ældre- og pårørendeområdet i både offentlige og frivillige ældretilbud. Vores overordnede mål er at skabe en bæredygtig og inkluderende samfundsmæssig forandring, der imødekommer behov og udfordringer hos etniske minoritetsældre og deres pårørende, herunder at øge deres autonomi, trivsel, sundhed og empowerment.

Som praktikant hos os vil du bidrage til udviklingen af forskellige sociale projekter for begge målgrupper. Du vil opnå dybdegående viden om sociale innovations- og forandringsprocesser samt praktisk erfaring med målgrupperne.

Under praktikken vil du bl.a.:

  • Opbygge relationer og identificere etniske minoritetsældres behov og udfordringer med samtaler om alderdom og styrkelse af netværk.
  • Samarbejde med etniske minoritetsældre, pårørende og fagfolk om udvikling af samtaleværktøjer og livshistoriemetoder.
  • Besøge etniske minoritetsforeninger i København og omegn, præsentere samtaleværktøjer, indsamle feedback og tilpasse dem i samarbejde med målgruppen.
  • Indsamle, bearbejde og anvende viden og input til evaluering og dokumentation.
  • Skrive tekster og materiale til kommunikations- og SoMe-opgaver.
  • Støtte indsatsens generelle drift med ad hoc-opgaver.

Da vi er en udviklingsindsats, kan der løbende tilkomme nye opgaver i takt med nye projekter.

Hvis dette lyder som en spændende praktik, og du trives med at skabe dine egne rammer, arbejde med varierende arbejdsopgaver i et uhøjtideligt og fleksibelt arbejdsmiljø, så søg hurtigst muligt.

Vi er optagede af selvledelse, hvor man har frihed under eget ansvar. Vi går meget op i at skabe plads til hele mennesket på kontoret og prioritere tillid samt personlig og faglig udvikling højt. Som praktikant vil du opleve anerkendelse og få dine ressourcer i spil på bedst mulig måde. Vi opfordrer alle til at søge, uanset etnisk baggrund, køn, seksuel orientering, handicap, religion eller alder.

Arbejdstid

Vi tilbyder en ulønnet praktikstilling på 25-37 timer om ugen fra januar/februar 2024 til maj/juni 2024, som kan tilpasses dine behov og studie.

Om Fonden for Socialt Ansvar:

Vi arbejder med frivilligt socialt arbejde og er paraplyorganisation for frivillige sociale indsatser. Vores formål er at fremme socialt ansvar i den civile, private og offentlige sektor gennem aktiviteter baseret på bevillinger og donationer.

Adresse: Bygmestervej 10, 1. & 3. sal, 2400 København NV.