Bydelsmødrenes Metoder
Gå tilbage til
Hjælp til selvhjælp
Bydelsmødrene rådgiver ikke, de lytter, viser muligheder og hjælper således kvinden til at træffe de beslutninger, der er rigtige for hende. Som bydelsmor løser du ikke kvinders problemer for dem, men styrker kvinder i selv at kunne løse deres problemer ved at give dem viden, styrke deres selvtillid og vise dem vejen.
Opsøgende Arbejde
Som bydelsmor laver du opsøgende arbejde. Du har øje for og tør opsøge kvinder, som det offentlige har svært ved at nå. Du opsøger kvinder i deres lokalområde i gården, i vaskeriet, i kvindeklubben, på gaden, på legepladsen, i opgangen og mange andre steder.
Når du enten alene eller sammen med gruppen planlægger at lave opsøgende arbejde kan man bruge “skema til opsøgende arbejde” der kan hjælpe jer med at få et godt overblik.
Når du er kommet i kontakt med en kvinde og starter en samtale er det en god ide at huske på “Samtalens Ramme” der guider dig igennem de forskellige faser af samtalen.
Redskaberne finder du til højre
Når du hjælper kvinder til at hjælpe sig selv og laver opsøgende arbejde, er det vigtigt at du husker på din tavsheds- og underretningspligt. Find mere om det ude til højre.
Redskaber
Bro bygger
Som bydelsmor bygger du bro mellem kvinder og lokalsamfundet, fx videregiver du viden om kommunens tilbud, foreningslivet, lokale organisationer osv. I nogle tilfælde, kan kvinden have brug for en Bydelsmor der tager hende i hånden og viser hende fx. busstoppestedet, biblioteket eller noget helt tredje.
Som bydelsmor er det derfor vigtigt at kunne henvise kvinder det rigtige sted hen. Du kender sikkert mange steder i dit lokalområde, men nogle gange er der brug for hjælp der ikke findes lokalt. Derfor har vi samlet en liste over gode aktører hvor du kan henvise kvinder til. det er fx rådgivningsmuligheder, krisecentre og myndigheder.
Hjælp til selvhjælp
Serife, Bydelsmor
Opsøgende arbejde
Taghreed Ahmad, Bydelsmor på Ydre Nørrebro, København
Bygger bro
Bydelsmor
Pas på dig selv
Husk også at passe på dig selv.
Det kan du gøre ved at huske på papegøjen, høreværn, privat vs. professionel og erfaringsudveksling.
De 3 redskaber kan du downloade sammen med gode råd som du finder ude til højre.