LifeMap

LifeMap er en helt nystartet indsats, som er opstået på baggrund af en survey som LifeMap selv har foretaget i 2012, der desværre fremviser negative tendenser for elevers trivsel på gymnasierne.

Tallene viser bl.a. at 25 % ofte eller dagligt overvejer at droppe ud, og det er ny overraskende viden for nogle af studievejlederne. Derudover viser surveyen at 40 % føler sig regelmæssigt ensomme, 47 % føler sig nedtrykte og 30 % føler sig ofte stresset.

LifeMap vil reagere på disse nedslående resultater med udgangspunkt i to aspekter: når unge får mulighed for rådgivning inden deres problemer vokser sig store, undgår de i flere tilfælde at få alvorligere problemer. Og; trivsel hænger sammen med troen på sig selv, og det er derfor målet at hjælpe de unge til større tro på egne evner og til at skabe trivsel for sig selv.

Indsatsen har derfor udviklet en app, som skal fungere som guide til selvhjælp og videre rådgivning for de unge. Appen er anonym og bygget op over tre niveauer: 1. Spørgsmål som besvares anonymt. 2. Refleksion og guide til selvhjælp. 3. Eleverne bliver guidet videre til frivillige institutioner og organisationer, som kan hjælpe dem uden beregning.

Du kan læse mere om LifeMap her.